Мажоритарният собственик на "Левски" Наско Сираков заяви, че задълженията на клуба са значително по-малко спрямо миналата година. Той обаче не посочи конкретни числа.

Сираков говори пред "Дарик", като това беше първата му поява след обявяването на края на разговорите с англичанина Джоузеф Диксън за евентуалната смяна на собствеността.

Успоредно с това спонсорът на сините "Пламс бет" обяви, че се водят разговори за разширяване на партньорството. Възможността, която се разглежда, е букмейкърът да стане генерален спонсор на клуба.

"Не се водят разговори за придобиване на акции на "Левски" и не се предвижда да се водят такива на този етап", каза изпълнителният директор на компанията Лъчезар Петров.

Сираков каза, че сътрудничеството ще е изключително изгодно за клуба. "На база на разговорите от днес още в понеделник ще повикам братя Цоневи и (Адриан) Краев, за да им бъдат продължени договорите", каза Сираков, като благодари на футболистите и служителите, които са работили без заплати дълго време.

"Надявам се, че този период ще бъде зад гърба ни и ще излезем от този водовъртеж, в който беше вкаран клубът в последните години".

"Миналата година беше значително по-тежка. Не е толкова страшна ситуацията. Мога да гарантирам, че "Левски" не само ще започне, но и ще завърши първенството. Дълговете са по-малко, отколкото бяха миналата година. При всички положения трябва да бъдем разумни."

"Лично смятам, че за клуб от ранга на "Левски" първо е невъзможно да се издържа от дарения. Сега, разбира се, бих призовал, който обича "Левски", да възобновим кампанията за членските карти и да поставим нов рекорд за абонаментните карти. Помощта трябва да е срещу нещо, да има реципрочност. Бих отворил дарителска сметка, когато клубът си стъпи на краката, за козирката, например."

Сираков добави, че засега треньор на "Левски" е Живко Миланов. Желанието му продължава да бъде начело на отбора да е Станимир Стоилов. "Левски" ако може да си позволи Станимир Стоилов, ще съм първият, който ще го покани".

"Може би най-вече в защита имаме нужда от трима-четирима футболисти", посочи собственикът на клуба.

Дневник