Престижът на Джоузеф Диксън е уронен и той се чувства "директно подведен" от "Левски". Това гласи писмо, изпратено до БТА от фирмата 10 Brindley Sports & Entertainment на Диксън, основана във Флорида, за да финансира сделката по придобиването на "Левски".

В началото на седмицата мажоритарният собственик на сините Наско Сираков обяви, че прекратява преговорите с Диксън, защото е бил подведен.

Днес Сираков говори за бъдещето на клуба и съобщи, че е подразнен от поведението на англичанина.

"Разбрахме индиректно от българските медии, че след като поставихме официален краен срок на правните представители на ПФК Левски АД, г-н Сираков спира преговорите относно нашето желание за придобиване на мажоритарния дял в ПФК Левски АД. В тази връзка ние все още не сме получили официална или директна кореспонденция", гласи съобщение на компанията на Диксън.

В писмото се описва цялата хронология на кореспонденцията между Диксън и клуба, като се говори за оценка на активите на сините, намалени с 63% заради нестабилното състояние на клуба.

"Г-н Диксън се чувства директно подведен от ПФК Левски АД. Той вярва, че въпреки всички преговори, клубът в нито един момент не е имал намерение да му продаде мажоритарния дял от акции, а той като чуждестранен инвеститор е използван за жертвено агне. Действителността е, че финансовият колапс и лошо управление на ПФК Левски в последните години е нещото, което което е довело клуба до тежкото положение, а г-н Диксън по никакъв повод не може да бъде свързван с това".

"В същото време някои ръководители в организацията използваха влиянието си в местните медии, за да представят г-н Диксън във фалшива и отрицателна светлина, за да постигнат целите си и да отклонят вниманието от проблемите на клуба. Г-н Сираков и неговите правни представители са напълно наясно, че г-н Диксън е свързан с клаузи на конфиденциалност по сделката, която включва и трети лица, така че предложението да бъде публично оповестена кореспонденцията е нереална и непрофесионална и е направена само за предизвикване на ефект, особено що се отнася и до последните искания на правния екип на ПФК Левски всички детайли по сделката да бъдат под строга тайна".

Дневник