Дания продължи да впечатлява на Евро 2020, класирайки се на полуфинал в турнира. "Червеният динамит" победи Чехия с 2:1 на олимпийския стадион в Баку и прекърши мечтата на съперника си да играе първи полуфинал от 17 години.

Томас Дилейни в петата и Каспер Долберг в 42-ата минута бяха точни за Дания, а единственият гол за Чехия отбеляза звездата Патрик Шик само четири минути след подновяването на играта.

На 7 юли Дания ще играе в полуфиналите на "Уембли" в Лондон, като там ще чака Англия или Украйна, които се срещат по-късно тази вечер.

За "червения динамит" това ще бъде трети полуфинал на европейски финали след този през 1984 г., както ит титлата, която тимът взе през 1992 г.

Датският тим направи много по-силна първа част, която изигра и важна роля за крайната победа. Още в петата минута Томас Дилейни се разписа, след като се оказа непокрит в наказателното поле на Чехия.

Ранният гол повлия негативно на чехите и те много трудно стигаха до опасни положения, а Шик остана изолиран в атака. В края на първата част след хубава атака отляво Йоаким Меле центрира и Долберг засече топката, за да вкара третия си гол в турнира.

След почивката Чехия увеличи агресията и стигна до бърз гол чрез Шик още в 49-ата минута. Въпреки това до края добри изяви на датската защита позволиха на "червения динамит" да стигне до полуфинал.

Дневник