Ситуацията в "Левски" е тревожна и мълчанието не помага на никого" - това каза бившият собственик на "Левски" Тодор Батков, който коментира ситуацията в клуба. В началото на седмицата собственикът на мажоритарния дял акции Наско Сираков съобщи, че прекратява преговорите с Джоузеф Диксън, който се представи като кандидат за придобиване на сините.

"Не искам да злобея, но адвокатите, които Наско е наел, трябваше да предупредят. Човек, който идва да инвестира собствени пари или носи чужди пари, той се усеща. Диксън май не приличаше на такъв", коментира Батков в предаването "120 минути" по Би Ти Ви.

Бившият собственик на сините призова настоящите ръководители да говорят повече по въпроса и да съобщят каква е ситуацията.

"Да излезат от клуба и да кажат: "скъпи левскари, ситуацията е тази и тази, моля ви помогнете, кой с каквото може. И още един съвет: да обявят отделни сметки - желаещи да дарят на школата, да дарят на първи отбор".

Според Батков в България клуб може да се издържа само, ако има "благодетел".

"На този етап в България все още е нужен благодетел. Домусчиеви са благодетели на "Лудогорец" - те всяка година наливат и то много. В ЦСКА също, в другото ЦСКА също. Стадионът сам по себе си може да бъде построен, но клубът трябва да бъде отделен. Държавата няма отношение. Нашите стадиони са частна собственост, дадени са за ползване на клуба".

Дневник