Новак Джокович е на 1/4-финал на "Уимбълдън", където защитава титлата си, след като победи Кристиан Гарин с 6:2, 6:4, 6:2.

Драма нямаше и световният номер едно си свърши работата за час и 51 минути, за да направи поредната си стъпка към величие - а то минава през титла в Лондон и още една в Ню Йорк на US Open наесен.

Такъв Златен Голям шлем ще утвърди на трона Ноле, защото не го е постигал никой от Род Лейвър насам, вече над половин век.

Джокович проби подаването на Гарин общо пет пъти - по два в първия и третия сет, плюс един във втория. Чилиецът стигна само до две точки за пробив в целия двубой и като цяло изобщо не бе на нивото на сърбина.

В следващия кръг Новак се изправя срещу унгареца Мартон Фучович, който днес бе замесен в един от двата големи мача на деня при мъжете.

Световният №48 стигна до среща с Джокович след страхотна петсетова победа над Андрей Рубльов, в която Фучович обърна руснака - 6:3, 4:6, 4:6, 6:0, 6:3.

Драмата продължи 2 часа и 44 минути, като иначе наглед необяснимият спад в играта на Рубльов дойде след физически проблеми, които се появиха някъде около средата на сет номер 3.

В другият епос за деня също бе замесен руснак. Карен Хачанов спечели с 3:6, 6:4, 6:3, 5:7, 10:8 голям сблъсък с американеца Себастиан Корда, който е син на някогашният чешки ас Петер Корда.

Хачанов победи след 3 часа и 52 минути игра, за да си насрочи четвъртфинална среща с Денис Шаповалов (Канада).

В друг мач от мъжкия турнир днес Матео Беретини (№9 в света) нямаше проблеми с Иля Ивашка от Беларус - 6:4, 6:3, 6:1, и чака победителя от мача на Феликс Ожие Алиасим и Александър Зверев на 1/4-финал.

Дир.бг