Напълно според очакванията, петкратният светвен шампион Бразилия се класира за финала на Копа Америка.

Селесао си осигури място в мача за титлата, след като късно снощи победи Перу с 1:0 в Рио де Жанейро.

Това ще е втори пореден и общо 21-и финал за Бразилия на Копа Америка. До този момент те са успели да спечелят само 9 от тези финали, което ги поставя доста зад Уругвай (15) и Аржентина (14) по континентални трофеи.

В последните 24 години обаче Бразилия бе на пет финала, като спечели и петте по убедителен начин, а на 10 юли на митичния "Маракана", ще очаква победителя от мача между Аржентина и Колумбия, който ще се играе тази нощ.

В повторението на последния финал, който отново бе срещу Перу в Рио, в герой за бразилците се превърна Лукас Пакета.

Всъщност младият халф на Олимпик Лион вкара и двете попадения за Бразилия в елиминациите, с което безспорно е играч №1 на турнира до този момент за домакините.

Той се разписа в 35-ата минута, когато получи страхотен пас от Неймар около точката за изпълнение на дузпа и с мощен удар откри.

През тази първа част Бразилия трябва да съжалява, че не се оттегли с доста по-сериозен аванс, защото самият Пакета, а и Неймар направиха няколко сериозни пропуска.

Второто полувреме обаче бе коренно различно, защото противно на очакванията, Перу бе доста по-активният тим. Инките обаче направиха 2-3 доста сериозни пропуска, а и трбява да отчетем брилянтните намеси на Едерсон на вратата.

Той сбърка само веднъж в 81-ата минута, когато излезе неразчетено, но Каленс не намери опразнената му врата.

Дир.бг