Кметът Любомир Христов и заместникът му инж. Боян Тодоров инспектираха днес строежа на тренировъчно футболно игрище и тренировъчна зала над стадион „Панайот Волов“. На посещението на терен бяха поканени журналисти.

Строителите от “Прис” ООД обясниха, че засега не срещат проблеми, а също така обещаха да спазят сроковете за изпълнение, които са дали в обществената поръчка. 

Към момента са излети трибуните за 206 зрители. Самият терен на игрището се подравнява и се подготвя за изграждане на дренажна и оросителна система, върху които ще се положи изкуствената тревна настилка.

“Трибуните са нужни, защото тук ще се провеждат и ученически спортни състезания. Също така имаме няколко спортни клуба, които няма къде да водят тренировките си с децата. Идеята ни е това ново съоръжение да се предостави за ползване основно от Ученическата спортна школа, а другите клубове да ползват по график ученическия стадион и другите игрища”, каза кметът Любомир Христов.

Средствата за спортните съоръжения бяха отпуснати от Министерски съвет и са в размер на 3 млн. лв. “Прис” спечели с оферта от 2 879 160 лв. с ДДС .

ШУМ.БГ