Трансферът на Тиаго Родригес от ЦСКА-София в саудитския "Ал Хазм" е финализиран, обяви носителят на Купата на България в официално съобщение.

От няколко дни португалецът е в новия си отбор, където успешно е преминал медицински преглед и уточнявал детайли по личния си контракт, добави ЦСКА-София.

Тиаго бе основен играч на "червените", а отскоро бе избран и за първи капитан, но явно няма да води тима в официален мач в тази си роля (носил е лентата). Халфът е сред най-дълго задържалите се чужденци в родния футбол - той е в България от лятото на 2017 г. Записал е 154 мача, 34 гола и 40 асистенции.

Малко не му достигна да подобри рекорда на Ибрахима Гай в ЦСКА - 161 двубоя.

    „ЦСКА иска да изрази своята благодарност към професионализма и лоялността на Тиаго към армейския клуб. Не е тайна, че през последните две години към него имаше засилен интерес от чуждестранни клубове, заяви изпълнителният директор Пламен Марков. - В името на високите ни цели за трофей и пробив в евротурнирите, от миналото лято насам ръководството отказа 3 много изгодни финансово оферти. Личните условия за самия футболист пък бяха несравнимо и в пъти по-добри от моментните му възнаграждения."

    "Въпреки нереализираните трансфери, Тиаго прояви разбиране, запазвайки своята мотивация и себераздаване с червената фланелка до края. В немалко мачове с чест носи и капитанската лента, а приносът му за успешния ни сезон е безспорен. Дойде време обаче да се спазят джентълментските обещания и мъжка дума помежду ни. Финансовите параметри по трансфера са конфиденциални, но става въпрос за сериозна сума, отговаряща на класата на доказан футболист като Тиаго“, завърши Марков.

Клуб Z