Президентът на Бенфика Луиш Филипе Виейра е бил арестуван по подозрение в измами, предадоха местните медии.

Според информациите домът на Виейра, кабинетът му и банката Ново Банко са били обискирани като част от разследване за вероятни финансови нередовности. Португалските власти заявиха, че четири души са били разпитани като част от разследването за измами. Португалската прокуратура обяви в свое изявление, че разследва „сделки и финансирания на обща стойност над 100 млн. евро, които може да са довели до тежки загуби за града и някои от компаниите“, предаде БНР.

Разследването датира от 2014 г. и вероятните нарушения включват „нарушаване на доверието, измами, фалшификация, данъчни измами и пране на пари“, се добавя в съобщението.

През ноември офисът на главния прокурор проведе серия от полицейски акции, включително в офисите на Бенфика. Прокурорите заявиха, че разследват „серия от случаи, всичките свързани с професионалния футбол“, добавяйки, че те са свързани със спортни и финансови партньорства, придобиването от клубове на спортните права на играчи и споразумените наеми със сингапурско лице“.

Миналия октомври бизнесменът Виейра бе преизбран за президент на 37-кратния шампион на Португалия, който стана и двукратен първенец на Европа през 60-те години на миналия век, удължавайки престоя си начело на клуба от 2003-а насам.

Днес.бг