Мачът Тайсън Фюри - Дионте Уайлдър за световната титла по бокс в тежка категория почти сигурно ще бъде отложен още днес, съобщават английските медии. Третият бой между двамата трябваше да е на 24 юли в Лас Вегас.

Според неофициална информация Фюри е дал положителен тест за COVID-19, а и други хора в щаба му са заразени.

Би Би Си цитира неназован източник, че срещата вече е отложена най-вероятно за октомври.

"Дионте е разочарован. Двубоят трябва трябва да бъде пренасрочен", заяви мениджърът на американеца Шели Финкъл.

Така наситеното с мащабни спортни събития лято ще остане без голям мач в тежката категория. Фюри трябваше да срещне своя сънародник Антъни Джошуа, след като отказа да се бие за трети път с Уайлдър в края на 2020 г. 

Сблъсъкът на двамата британци бе планиран да обедини всички титли в дивизията. Американски съдебен арбитраж обаче задължи Циганския крал да играе с Дионте Уайлдър, в противен случай ще загуби шампионския си пояс. 

При стеклите се обстоятелства Джошуа ще има защита срещу украинеца Олександър Усик в края на септември - точната дата още не е оповестена.

Информацията, че самият Фюри има COVID е на "Дейли мейл", но не е потвърдена още от неговия щаб или мениджърската компания "Топ ранк", която го представлява. Тя твърди, че "няма промяна в здравословното му състояние".

Според журналиста Дан Рафаел от ESPN англичанинът е получил първа доза ваксина.

Фюри нокаутира Уайлдър през февруари 2020 г., а оттогава и двамата не са излизали на ринга. Първият им мач заърши наравно.

Клуб Z