Само 1000 италиански фенове ще могат да пътуват за финала на европейското първенство, в което отборът им среща Англия. Това беше решено окончателно от британското правителство, преценило да не разхлабва допълнително мерки преди срещата.

Министърът на транспорта на Великобритания предупреди италианските привърженици да не опитват да пътуват за срещата, защото подлежат на карантина в страната. Думите му противоречат на първоначално обявената информация за допускане на 1000 души от Италия. Това беше договорено от двете страни още в началото на седмицата.

Източник, близък до британското правителство, обаче е потвърдил, че италианци ще присъстват.

"Двете държави са постигнали договорка и 1000 души ще могат да пътуват. Това не подлежи на обсъждане, отхвърлено е искането за допускане на повече зрители", коментира източник, цитиран от "Ройтерс".

Според споразумението влизащите от Италия за мача ще могат да престоят на територията на Англия за 12 часа, след което да отпътуват обратно с чартърен полет. Те ще трябва да покажат и негативен PCR тест на влизане в Англия.

На "Уембли" в неделя ще могат да присъстват 60 хиляди зрители. Британското правителство отказа да разхлаби допълнително мерките.

Дневник