Третият мач между Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър за титлата на Световния боксов съвет (WBC) беше пренасрочен за октомври. Двамата ще се изправят на ринга на 9 октомври в Лас Вегас, като мястото остава непорменено.

Двамата боксьори трябваше да се срещнат за трети път на 24 юли, но преди седмица стана ясно, че Фюри е заразен с коронавирус.

"Повече от всичко исках да го бия на 24 юли, но той ще трябва да почака. Няма да допусна грешка, ще се върна по-добър отвсякога, ще се бием на 9 октомври и ще го нокаутирам", каза Фюри.

Британецът победи Уайлдър през февруари 2020 г., с което му нанесе първа загуба на професионалния ринг и спечели пояса на WBC. Първият мач помежду им беше през декември 2018 г. и завърши наравно.
Плановете за трети мач между Фюри и Уайлдър осуетиха гласеният двубой за излъчване на абсолютен световен шампион в тежка категория. Дълго време Фюри преговаряше със сънародника си Антъни Джошуа, като двамата постигнаха договоркаq преди арбитражният съд в САЩ да нареди трети мач с Уайлдър.

Заради тези планове Антъни Джошуа прие да се бие с Александър Усик през септември, като ще защитава трите си пояса в тежка категория.

Дневник