Опитни състезатели ще подсилят състава на България за европейското първенство по волейбол. В тима се завръщат Тодор Скримов, Николай Николов и Светослав Гоцев, като и тримата не бяха част от отбора в Лигата на нациите.

Подготовката на българите ще започне на 19 юли в София. Селекционерът Силвано Пранди е повикал общо 20 състезатели, като постепенно групата ще бъде намалена. Първите две седмици ще преминат със занимания в зала "Христо Ботев", а от 1 август отборът ще е на лагер в Самоков.

Там националите ще изиграят четири контроли - на 5 и 6 август с Хърватия и на 13 и 14 август с Нидерландия, като поне две от срещите ще бъдат открити за фенове и журналисти. На 19 август отборът заминава за Украйна, където ще премери сили с домакините, Сърбия и Словения като част от подготовката си за европейското, което започва на 1 септември.

България игра с подмладен състав в Лигата на нациите и записа едва две победи от 15 мача. От състава, който взе участие в турнира, отпадат Радослав Парапунов, Денис Карягин, Николай Къртев и Мартин Иванов.

Разширеният състав на България за европейското:
Разпределители: Георги Сеганов, Владимир Станков и Светослав Станков
Диагонали: Цветан Соколов, Велизар Чернокожев и Жани Желязков
Посрещачи: Тодор Скримов, Мартин Атанасов, Аспарух Аспарухов, Светослав Иванов, Гордан Люцканов и Георги Петров
Центрове: Алекс Грозданов, Николай Николов, Светослав Гоцев, Николай Колев, Стефан Чавдаров и Илия Петков
Либеро: Владислав Иванов и Петър Каракашев

Дневник