Отмяна на олимпийските игри в последния възможен момент не е изключена. Това каза сензационно изпълнителният директор на Токио 2020 Тоширо Муто на пресконференция.

Най-големият спортен форум трябва да бъде открит на 23 юли и да продължи до 8 август.

В момента в Япония продължава да има проблеми с коронавируса, като броят на новозаразените започна да се увеличава преди игрите. През уикенда стана ясно, че двама спортисти в олимпийското село са заразени с коронавирус.

Общият брой на позитивните тестове на спортисти или хора от организацията към момента е 55.

"Следим ситуацията със заразените и техния брой. Ако е необходимо, ще има среща на организационния комитет по този въпрос. Но не се изключва никакъв вариант", каза Муто на пресконференция.

Заради сложната ситуация в страната властите в Япония и Международният олимпийски комитет (МОК) решиха да няма публика на спортните събития.

"Не можем да предскажем какво ще се случи с броя на случаите на коронавирус. Така че ще продължим дискусиите, ако има скок в случаите. Разбрахме се, че въз основа на ситуацията с коронавируса отново ще свикаме петстранни разговори. В този момент случаите на коронавирус могат да се увеличат или спаднат, така че ще помислим какво трябва да направим, когато възникне ситуацията", каза още Муто.

Дневник