Борислав Михайлов е най-подготвен за поста на президент на Българския футболен съюз (БФС). Такова мнение изрази дългогодишният вицепрезидент на футболната централа и настоящ член на Изпълнителния комитет Йордан Лечков. Според него Димитър Бербатов, който е кандидат за президент на БФС и опозиция на Михайлов, не предлага сериозни неща.

"Не съм гонил никого от националния отбор, всеки път говорим по тази тема. Защо се отказаха Бербатов и Ивелин Попов, и кога го направиха? Отказаха се от националния отбор, когато направиха съответния брой голове и мачове. Нали така, нека си го кажем", каза Лечков в ефира на 7/8 тв.

Бербатов прекрати кариерата си в националния тим през май 2010 г. Той обвини Йордан Лечков за лошата обстановка в националния тим. Няколко месеца по-рано нападателят подобри рекорда по отбелязани голове за представителния отбор - 48.

"И стига за Бербатов - той ми е любимият футболист. Нека се подготви, нека си направи добър екип, а не с тези стари муцуни, и нека го изберат. Знам, че говори пред клубовете, че съдийските такси вече няма да се плащат от тях. Това не е сериозно - ще взема и аз да се кандидатирам и ще обещая, че клубовете няма да плащат за полицейската охрана и пожарната по време на мачовете", добави бившият футболист.

За пореден път Лечков обяви, че не вижда своя вина или на другите ръководители в БФС за състоянието на футбола.

"За мен Боби Михайлов е най-добрият кандидат и единственият подготвен за този пост. Лесно ли се сваля Батето. В последните няколко месеца БФС се сдоби с пет-шест нови спонсора. БФС е единствената спортна федерация, която се самоиздържа. Това е факт. С какво аз персонално съм виновен за проблемите в българския футбол".

Ситуацията в българския футбол е неясна, след като Борислав Михайлов оттегли оставката си през април, година и девет месеца, след като я подаде. Той изрази намерение да завърши мандата си, който е до февруари 2022 г.

След първоначален отказ Михайлов беше вписан обратно като президент на БФС, а опозицията му в момента обжалва. Бербатов и екипът му искат и извънреден конгрес. Самият Лечков обяви, че Михайлов е подал оставка под натиск от бившия премиер Бойко Борисов.

Дневник