"Лудогорец" завърши 0:0 в гостуването на "Мура" в мач от втория предварителен кръг на Шампионската лига. Българският първенец диктуваше играта в големи периоди от срещата, но без да създаде чак толкова чисти положения пред вратата на шампиона на Словения.

Въпреки че не спечели съставът, воден от Валдас Дамбраускас може да бъде доволен от срещата, като по-добрите шансове бяха пред играчите на "Мура". В рамките на 90 минути двата отбора удариха по една греда.

"Лудогорец" обаче нямаше точни удари, независимо от близо 70-те процента притежание на топката. Положително за българския отбор е, че в трети пореден мач той не допусна гол.

Тимът от Разград започна по-активно, като в първите минути Кирил Десподов създаваше проблеми за отбраната на "Мура". Българският национал опита няколко пробива на скорост и въпреки че излезе на позиция, финалните му решения се оказваха грешни.

Единствената по-чиста възможност за "Лудогорец" се откри пред Пиерос Сотириу в края на първото полувреме.

Вместо това в 33-ата минута вратарят на българския тим Кристиан Кахлина се отчете с важно спасяване срещу Клепац, който стреля в долния десен ъгъл.

След паузата "Мура" започна да играе още по-активно. Домакините притиснаха "Лудогорец" и Кахлина трябваше да се намесва още веднъж. Първоначалният натиск беше овладян от българския шампион, за да се стигне до 78-ата минута. В нея резервата Елвис Ману получи пас от Икоко, но ударът му по тревата срещна левия страничен стълб.

Само седем минути по-късно и "Мура" удари греда при изстрел на Жига Коус.

Реваншът е след седмица (28 юли) в Разград.

Дневник