Арда" (Кърджали) загуби първия си мач в европейските турнири, след като отстъпи с 0:2 пред "Апоел" (Беер Шева) в среща от втория предварителен кръг на Лигата на конференциите. Историческият дебют за клуба беше белязан от добро първо полувреме и доста по-слабо второ.

Головете за израелския тим в Кърджали вкараха Лукас Барейро в 52-ата минута и Дор Мича в 78-ата.

Съставът на Николай Киров се бореше, показа голямо желание и активна преса преди почивката, но в атака нямаше толкова шансове. За 90 минути "Арда" дори не успя да отправи точен удар, а най-големите трудности се забелязаха при статичните положения - както в атака, така и в отбрана.

През първата част "Апоел" вкара гол, но той беше отменен заради засада.

Второто полувреме започна лошо за домакините, като в 52-ата минута "Апоел" откри. Това се случи след корнер, при който Барейро беше непокрит. Минута по-рано от "Арда" имаха претенции за неотсъден фаул срещу Спас Делев, но след ситуацията българският тим имаше достатъчно време да се построи в защита.

Направените смени от Киров също не дадоха резултат, като в атака "Арда" нямаше идея как да стигне до опасност пред вратата на гостите.

Вместо това се стигна до втори гол за "Апоел". Мича го отбеляза само четири минути след появата си на терена. Той вкара с мощен удар от въздуха от малък ъгъл, който изненада Иван Караджов и влетя в мрежата му.

Реваншът между двата тима е след седмица в Израел.

Дневник