ЦСКА-София записа нулево равенство срещу "Лиепая" на старта на Лигата на конференциите. Реваншът е идната седмица.

Отборът от Латвия стартира по-добре срещата и организира две добри атаки към вратата на Густаво Бусато, като при едната добре се намеси защитникът на домакините Валентин Антов.
 

Постепенно "червените" навлязоха в мача и подеха инициативата, като в 20-ата минута дойде и първото положение за гол. Амос Юга изведе Йоан Баи зад защитата, но заради лошо първо докосване на топката на новия играч на българския тим остротата в атаката се загуби.

В 25-ата минута латвийският отбор имаше възможност да реализира. След центриране от десния фланг топката стигна до Дмитрий Бага около точката на дузпата, но халфът не я уцели добре. Няколко минути по-късно Турицов изчисти лошо и подари кълбото на Бага, който обаче прати топката на сантиметри покрай страничната греда.

В ответната атака на "червените" пред Жеферсон се откри възможност да стреля с глава, но кълбото мина над напречната греда.

В 41-ата минута Валентин Антов направи много добър шпагат срещу Укпа, но бе ударен с коляно в главата. Защитникът бе откаран с линейка в болница, а ЦСКА-София доигра полувремето с човек по-малко. Липсата на Антов се отрази през втората част, замени го Пламен Гълъбов.

Георги Йомов пък влезе на мястото на Йоан Баи. Второто полувреме предложи значително по-малко голови положения за двата отбора.

В 58-ата минута гостите бяха близо да реализират след центриране от корнер. Топката намери Миросавлиев в чиста позиция, но той пропусна с глава.

Въпреки че след това "червените" започнаха да контролират мача, следващото положение отново бе в полза на "Лиепая". Шимич удари топката с глава след центриране, но Бусато бе на линия и улови.

В самия край ЦСКА-София можеше да измъкне победата. В първата минута от добавеното време Хамза Чатакович овладя в наказателното поле след пас на Мазику, но ударът му с левия крак премина встрани.

"Червените" във втори пореден мач не могат да отбележат след 0:4 срещу "Лудогорец" за Суперкупата. След седмица обаче трябва да го направят, ако искат да продължат. В неделя пък играят с ЦСКА 1948 за първенство.


ClubZ