В дерби с шест гола, два обрата и също толкова червени картони и дузпи, ЦСКА-София би ЦСКА 1948 с 4:2 от откриващия кръг на Първа лига.

Двубоят се игра на празния стадион "Васил Левски", но поне бе интересен за гледане и зрелищен откъм събития на терена. Публиката на ЦСКА-София бойкотира срещата заради високите цени на билетите, определени от символичния домакин.

Тимът на Любослав Пенев най-сетне спечели от началото на сезона - след две срещи с нули, в които не записа и удар във вратата. Днес това бе поправено, но отборът показа нестабилност и големи пробойни в защита.

ЦСКА 1948 също се представи доста противоречиво.

Новото попълнения Йоан Баи отбеляза първия си гол за ЦСКА-София - в 29-ата. Той и съотборниците пропуснаха да реализират поне още веднъж в полувреме, в което имаха отчетливо преимущество. Радослав Живков не се справи сам срещу вратаря.

След почивката всичко се промени и човекът със заслуга за това бе Ивайло Чочев (също и видимото отпускане на гостите). В 47-ата националът изравни при заучено положение след корнер. Малко след това изработи дузпа, която сам реализира - 2:1 в 58-ата.

За пореден път голям мач направи вратарят Даниел Наумов - той е с огромна заслуга резултатът да е само 0:1 за първите 45 минута. Но сбърка в 72-ата при далечен удар на Амос Юга - 2:2. Топката мина покрай ръцете му.

Това отново обърна психологията на двубоя, който дотогава вървеше в полза на ЦСКА 1948. В 86-ата Юга стана причина за дузпа - след негов шут топката се удари в ръката на Лазар Марин. Съдията Валентин Железов разгледа ВАР и присъди заслужен наказателен удар.

Юрген Матей успя да преодолее Митов, а влезлият като смяна Марин получи втори жълт и червен картон.

Макар и с човек по-малко ЦСКА 1948 създаде възможност да изравни. Секунди сред това обаче резултатът стана 4:2, разписа се Жорди Кайседо с рейд от центъра в опразнената половина на терена.

Малко преди това бе изгонен и Любослав Пенев, който през целия двубой репликираше съдиите.

ClubZ