ЦСКА се е разделил с треньора си Любослав Пенев. Това обяви единият от водачите на агитката на червените Иван Велчев-Кюстендилеца късно в неделя вечерта с публикация във "Фейсбук", а впоследствие "Дспорт" съобщи, че има потвърждение за решението.

Ходът на ръководството идва часове след победата с 4:2 срещу "ЦСКА 1948" в първия кръг на първенството. По време на мача Пенев беше нервен, като първо получи жълт картон, а след това беше и изгонен, заради което не говори пред медиите.

"Току що се чух с Любо Пенев, който ме уведоми, че вече не е треньор на ЦСКА", написа Велчев и уточни, че треньорът е уволнен.

Раздялата идва само пет дни след вечерно съобщение в сайта на ЦСКА, че "цялото оперативно и техническо ръководство, както и всички служители, работещи и милеещи за армейската кауза, искаме да изразим своята огромна и безрезервна подкрепа към старши треньора на тима Любослав Пенев".

"Всички ние, нито за миг не сме се съмнявали, че легенда, харизматична и авторитетна личност като него са правилният избор да бъде начело на ЦСКА", написаха от клуба на 21 юли, като някои запалянковци доловиха ирония.

"Категорично заявяваме позицията си, че сме зад Любо Пенев и силно вярваме, че с роден победител като него начело най-доброто за клуба ни тепърва предстои", гласеше още текстът.

Ден по-късно напрежението на "Българска армия" се увеличи рязко след нулевото равенство в първия мач с "Лиепая" в квалификациите на Лигата на конференциите. Тогава привържениците бурно подкрепиха Пенев, но скандираха срещу главния мениджър Стойчо Стоилов. По-късно Стоилов беше прибран обратно в стадиона от полицаи след напрежение с група фенове.

Според "Труд" главният мениджър, който от години е остро критикуван от страна на запалянковците, също ще се раздели с ЦСКА.

Треньорска смяна номер...

ЦСКА очаква 11-ия си треньор във времето, в което Гриша Ганчев ръководи клуба от 2015 г. насам. В този период Пенев вече веднъж беше начело на отбора за 2 месеца и 25 дни. Сега бившият нападател подобри постижението си, като се задържа почти четири месеца.

За това време той спечели Купата на България и постигна дълго чаканата първа домакинска победа срещу "Лудогорец" (4:1) в шампионатен мач. Преди дни обаче ЦСКА загуби тежко от първенеца в двубоя за Суперкупата.

Идването на Пенев беше обявено изненадващо късно в неделя вечер на 28 март около мач на националния отбор, когато от клуба съобщиха, че той сменя Бруно Акрапович.

Още тогава се появиха твърдения, че първи избор за ръководството е бил Александър Томаш. Сега младият треньор отново е свързван с ЦСКА. Очаква се от клуба да обявят какви ще са промените и кой ще води отбора във важния мач с "Лиепая" в Латвия.

Дневник