Боксьорката Станимира Петрова приключи олимпийското си участие още след първия мач в Токио.

Тя отстъпи с 2:3 съдийски гласа от колумбийката Йени Ариас в осминафиналите на категория до 57 килограма.

Петрова бе сред фаворитките в категорията, но за втори пореден път напуска олимпийската сцена още след първия мач, подобно на игрите преди 5 години в Рио.

Съдийското решение предизвика доста дискусии, а дори афектираната Станимира Петрова заяви след мача, че след подобни решение се замисля дали изобщо има смисъл да се занимава с бокс.

Тя категорично действаше доста по-добре с краката през целия мач, движеше се добре и търсеше разнообразни атаки. Нейната колумбийска съперничка пък бе по-агресивна, като непрестанно опитваше да скъси дистанцията и със серия удари да разклати българката.

Това се случи само в един момент в края на първия рунд. Може би този миг невнимание костваше целия мач на Станимира.

През останалото време тя имаше видимо превъзходство, но трима от петте съдии в крайна сметка решиха, че победата трябва да отиде за Йени Ариас.

    "Според мен аз го печелех мача, макар и с малко. Ще гледам мача. Не съм доволна от резултата. Спорно решение на съдията. Няма значение какво е съдийството, важно е на кой вдигат ръката. Не е моята, така че съдийството няма значения. Сега ако ме питат, няма да се занимавам повече с бокс. Не виждам никакъв смисъл да си губя времето, нервите, всичко. Пожелавам на всички мои съотборници, на всички български спортисти успех. Дано останалите да спечелят и да не са с моята съдба", сподели разочарованата ни боксьорка след мача.

Така България остава само с двама представители в бокса. Това са Даниел Асенов, който играе около 11:30 днес, както и Стойка Кръстева.

Дир.бг