Новият треньор на ЦСКА Стойчо Младенов заяви, че с хората в екипа си ще работят денонощно, за да изпратят отбора на върха. Специалистът се връща на "Българска армия" след раздялата на клуба с Любослав Пенев.

Собствениците на клуба обявиха пълна промяна, като направиха много смени в ръководството и прехвърлят част от управлението в неназована германска фирма.

"Нашата цел е само една - да сме №1 в България. Да сме най-добрият български отбор в Европа. Така е било и така трябва да бъде. От името на мен и на моя щаб, който е изпълнен с шампиони от ЦСКА, обещавам, че ще работим денонощно мисията да успее. Без вас - 12-ия играч, няма да успеем", казва Младенов в изявление в сайта си.

Той призова за обединение в ЦСКА. "И в миналото съм го правил, правя го и сега - да бъдем единни като юмрук. Когато ЦСКА удари по масата, земята да се люлее. Работата е безкрайна. Магистралата, по която сме тръгнали - също. Напред за ЦСКА."

В изказването си Младенов заяви още, че "ЦСКА е кауза за цял живот" и че той се бори за нея. "Боря се заедно с милиони фенове. Искам на всички да им стисна ръката. Аз не съм над вас, аз съм един от вас".

Треньорът няколко пъти беше начело на ЦСКА в миналото, като изведе отбора до титлите през 2003 и 2008 г. "В продължение на година и половина водихме битката за спасение на ЦСКА. Аз никога няма да забравя вашия плакат на едно вечно дерби, което по традиция спечелихме с 3:0. На него пишеше: "От огъня на вашата омраза, остава само пепелта! Нашата любов е вечна - винаги ще има ЦСКА." И днес сме по-живи от всякога", допълва Младенов в обръщението си към привържениците.

Дневник