Джудистът Ивайло Иванов загуби осминафиналния си двубой на олимпийските игри в Токио. Българинът отстъпи срещу поставения под номер седем в схемата Шарофидин Болтабоев от Узбекистан в категория до 81 кг след вадзари в 5:50 минута на продължението.

Двубоят беше много оспорван, като и двамата състезатели получиха по две предупреждения.

Денят започна отлично за Иванов, който постигна ипон след едва 28 секунди срещу аржентинеца Емануел Лученти.

"Случи се това, което се видя. Дадох всичко от себе си. За жалост не успях да продължа, както беше по план. Най-вероятно имаше моменти на съдийски грешки. Дадох максимума", каза Иванов пред БНТ.

"Бях подготвен да стигна по-нависоко", добави българинът, който беше седми в Рио 2016.

Другите двама български джудисти в Токио Ивелина Илиева (кат. 57 кг) и Янислав Герчев (кат. 60 кг) също спечелиха по един двубой, след което отпаднаха в осминафиналите.

Бадминтонистката Линда Зечири, която празнува 34-ия си рожден ден, загуби първия си мач на игрите. Тя отстъпи с 16:21, 22:20, 8:21 срещу състезаващата се за Австралия Чън Суан-Ю. Вторият ѝ двубой в групата е срещу датчанката Мия Блихфелт в сряда.

"Няма какво да кажа. Очевидно е, че не съм доволна. Беше ми трудно да се адаптирам към условията. Не успях да покажа играта си. Ще се боря за своите шансове", заяви Зечири пред БНТ.

Дневник