Новият изпълнителен директор на "Левски" Константин Баждеков заяви, че клубът има нужда от дългосрочен план.

Той каза, че се очаква подписването на нов спонсорски договор. От думите му се разбра, че става въпрос за разширяване на партньорството с букмейкъра "Палмс бет".

"Става въпрос за една структура, която има многостранна дейност и оцени какво е "Левски". Ориентира се в по-дългосрочно партньорство с редица възможност за взаимноизгодно развитие, така че "Левски" да се върне там, където му е мястото", каза Баждеков пред Би Ти Ви, като благодари на Лъчезар Петров (изпълнителен директор на "Палмс бет") и Мило Борисов (сочен за собственик на "Палмс бет").

"Положението в "Левски" е ясно на всички, че не е добро. "Левски" преживява етап, където се опитва да се спаси от най-лошото - да не отиде в по-ниска група. Нещо, което ръководството в лицето на г-н Сираков и г-н Колев, успя да постигне. "Левски" успя да преодолее този момент".

"По спонсорските договори в момента почти са усвоени парите. Големите компании ни помагаха, но най-големият ресурс, който ни помага в момента, е нашата публика. Само за месец и половина "Левски" е изкарал 717 000 лева от продажба на стоки, билети, абонаментни карти. Досега имаме продадени над 2400 карти, на мача със "Славия" имаше почти 8000 души. С тези ресурси успяхме да покрием най-належащите плащания - само вчера подписах 29 платежни нареждания към контрагенти. Независимо от помощта, трябва да имаме дългосрочен план", каза Баждеков.

Изпълнителният директор посочи, че за пръв път в историята си отборът има само 23-ма футболисти с много ниска средна възраст, като почти всички са от школата на клуба.

Той изтъкна, че е поставил условие да бъде изпълнителен директор само до общото събрание в края на август.

Дневник