С два гола в последните осем минути и епизодични проблясъци "Лудогорец" победи "Мура" с 3:1, за да се класира в третия предварителен кръг на Шампионската лига. Българският първенец не направи най-силния си мач, но въпреки това сломи съпротивата на словенския си съперник.

Пиерос Сотириу даде аванс на тима от Разград в четвъртата минута, но Томи Хорват изравни в 64-ата. В края на мача с попадения на Елвис Ману в 82-ата и Каули Оливейра в 91-ата минута "Лудогорец" стигна до успеха.

Въпреки че спечели в големи периоди "Лудогорец" не успя да убеди, като трудно намираше решение как да пробие сгъстената защита на словенците. Тимът на Валдас Дамбраускас създаде много повече положения от първия мач, но липсваше концентрация.

Особено в защита "Лудогорец" също показа слабости, както и действаше прекалено бавно, без да изненадва добре групирания тим на "Мура".

В следващия кръг "Лудогорец" ще срещне гръцкият шампион "Олимпиакос", който отстрани "Нефтчи" (Баку) с общ резултат 2:0.

С победата над "Мура" обаче "Лудогорец" си гарантира европейски мачове поне до Нова година. Дори при отпадане от "Олимпиакос" българският тим ще играе в плейофите на Лига Европа, а при отпадане там попада автоматично в групите на новия турнир Лига на конференциите.

Срещата започна отлично за "Лудогорец", който поведе още в четвъртата минута. Словенските футболисти още не се бяха ориентирали добре, когато Сотириу се възползва и вкара.

До края на първата "Мура" само веднъж създаде проблеми за вратарят на българите Кристиан Кахлина, докато играчите на "Лудогорец" имаха повече шансове. Те обаче не бяха използвани, а веднъж дори се стигна до картон на Текпетей за симулация.

"Лудогорец" продължи в Шампионската лига с късни голове и ще срещне "Олимпиакос"

След паузата темпото на игра спадна и "Лудогорец" действаше прекалено бавно, без да изненада съперника си. Лежерните действия в нападение позволиха на "Мура" да се разпише след бърза контраатака. В 64-ата минута Хорват засече остро центриране отдясно и изравни.

Голът подейства шокиращо на българския тим и поне 10 минути футболистите на Дамбраускас не успяха да стигнат близо до вратата на "Мура". Българският тим поведе отново с голяма доза късмет. След неточно подаване Коутер от гостите си поведе топката вместо да я изчисти в собственото си наказателно поле и тя му беше отнета.

Топката се озова в резервата Елвис Ману и нападателят вкара от четири метра.

В добавеното време на срещата "Лудогорец" вкара и трети гол след бърза контраатака и хубаво изпълнение на Каули Оливейра.

Дневник