"Локомотив" (Пловдив) се класира за втория предварителен кръг в Лигата на конференциите след драматичен мач и успех с дузпи над "Словачко" 4:3. Българският тим загуби гостуването си в Чехия в редовното време, като мачът завърши 0:1. След равенство в общия резултат заради победата на "Локомотив" преди седмица, мачът влезе в продължения и по-късно се стигна до дузпи.

При наказателните удари вратарят на "Локомотив" Илко Пиргов се прояви фантастично и спаси три изстрела.

Единственият гол вкара Властимил Даничек в 26-ата минута. Той се разписа след грешка на защитата на "Локомотив".

Българският тим имаше своите добри шансове, но "Словачко" игра по-активно. Вратарят Илко Пиргов обаче се справи отлично и спаси всички удари към вратата си.

При дузпите Пиргов беше във вихъра си като отрази първите три удара на чешките футболисти, а следващите двама бяха точни. За "Локомотив" се разписаха Димитър Илиев, Конър Руан и Бирсент Карагарен, а Лукас Салинас и Емил Янчев пропуснаха.

В следващия кръг "Локомотив" ще играе с датския "Копенхаген".

В друг мач по същото време "Арда" загуби с 0:4 от "Апоел" (Беер Шева) и напуска турнира с общ резултат 0:6. Българският тим не успя да се противопостави в гостуването си в Израел и още в петата минута допусна гол.

Съставът, воден от Николай Киров, опита да се надиграва с "Апоел" в оставащите минути, но почти всяка грешка в защита беше наказвана. Домакините удвоиха в 31-ата минута, а през втората част паднаха още два гола - в 71-ата и 84-ата, с които беше оформен крайният резултат.

Дневник