Петима състезатели ще представят България в десетия състезателен ден от олимпийските игри в Токио. В понеделник на сцената ще излязат Ивет Лалова и Инна Евтимова в бягането на 200 м, а Айк Манацаканян, Кирил Милов и Мими Христова дават старт на българското участие в борбата.

Серията на Евтимова започва в 4.46 ч., а Лалова ще бяга в 5.02. Трите най-бързи състезателки във всяка от седемте серии и трите с най-добри времена от останалите ще продължат към полуфиналите на 200 м, които ще се проведат във вторник.

Лалова реши да пропусне надпреварата на 100 м, въпреки че имаше квота, като ще съсредоточи внимание върху по-дългата дистанция.

Около 6 ч. се очаква на тепиха да излезе Манацаканян в категорията до 77 килограма в класическия стил при мъжете. Негов съперник в първия мач е хърватинът Бозо Старчевич.

Милов (до 97 кг класически стил) и Христова (до 68 кг) се очаква да излязат за двубоите си около 6.45 и 7 ч. Милов ще се изправи срещу Ченк Идем от Турция, а Христова започва срещу Меерим Жуманазарова от Киргистан.

Дневник