Мачовете с "Олимпиакос" ще са различни от досегашните в Шампионската лига и "Лудогорец" може да има повече шансове срещу първенеца на Гърция. Това каза нападателят на българския шампион Кирил Десподов при отпътуването за Пирея, където във вторник "Лудогорец" среща 46-кратния шампион на Гърция.

Според Десподов, който има два гола и четири асистенции от началото на сезона, "Олимпиакос" няма да играе защитно, както "Шахтьор" (Солигорск) и "Мура", които бяха отстранени от "Лудогорец".

"Олимпиакос" е най-трудният съперник до момента, но отиваме за победа и да се надиграваме. Както преди това "Лудогорец" го е правил, да се надиграва с най-добрите в света. Шансовете са 50 на 50. Не мога да кажа, че нямаме такива. "Олимпиакос" е добър отбор и няма да се защитава, както другите отбори до сега. Според мен хубави и приятни за гледане двубои", каза Десподов.

Ако "Лудогорец" отстрани шампиона на Гърция ще попадне в плейофите на турнира, а това гарантира минимум участие в групите на Лига Европа. Засега българският първенец си осигури участие в групите на Лигата на конференциите.

"Надявам се да е по-лесно и да има повече голове от наша страна. Отиваме за победа. Не мога да кажа за какъв резултат отиваме. Настроението в отбора е добро. Надявам се да вземем добър резултат в Гърция утре. Дано всички момчета разберат, че е важно да преминем и този кръг".

"Олимпиакос" е голямо име, но и "Лудогорец" е такова".

С делегацията на българския тим за Гърция отпътува и вицепрезидентът на Българския футболен съюз (БФС) Михаил Касабов. Изпълнителният директор на българския клуб Ангел Петричев изрази надежда за "луд мач" в Пирея.

"Идва времето на лудите мачове, за да стигнем натам, където сме тръгнали, ни трябва луд мач. Вероятно знаете за какъв съперник става дума. Жребият не беше благосклонен към нас, дойде време за герои и луди мачове. Надявам се, че целият отбор ще бъде герой", коментира Петричев, който призна, че гръцкият тим е фаворит.

"Те ни надвишават като опит, те са редовен участник в груповата фаза, ние вярваме, че имаме шанс, да направим голяма крачка и ако и спортният шанс е на наша страна защо не", добави директорът на клуба и обяви, че "Лудогорец" върви в правилна посока.

Дневник