Пет дни след като се оттегли от отборната надпревара и женския многобой в спортната гимнастика, Симон Байлс съобщи, че ще участва в последния индивидуален финал на олимпийските игри. Звездата на американския отбор и лице на гимнастиката в последните години ще участва във финала на греда във вторник.

Преди около седмица Байлс се оттегли, като постави вниманието върху въпроса за психичното здраве на спортистите по време на игрите. "Трябва да предпазваме телата и съзнанието си, а не да правим само това, което светът очаква от нас. В момента психичното здраве е по-важно от спорта", каза тя на 28 юли.

По-късно американката се оттегли и от индивидуалните финали на прескок, земя и смесена успоредка. Състезанието на греда остава единствен шанс за нея да вземе медал в индивидуалното от Токио.

Досега тя има сребро в отборната надпревара.

На игрите в Рио Де Жанейро през 2016 г. американката спечели четири златни и един бронзов медал, като той беше именно на греда.

"Развълнувани сме, че две американки ще участват във финала на греда - Суни Лий и Симон Байлс. Нямаме търпение да гледаме и двете ви", написаха от американския гимнастически отбор.

Дневник