С гостуване на "Олимпиакос" "Лудогорец" продължава участието си в Шампионската лига и похода към ново участие в групите на турнира. Българският първенец излиза срещу 46-кратния шампион на Гърция тази вечер от 22 часа, а мачът ще бъде предаван пряко по "Диема Спорт 3".

До момента "Лудогорец" отстрани два съперника - "Шахтьор" (Солигорск) и "Мура". С това българският първенец си гарантира европейски мачове до Нова година, като минимум ще играе в групите на новия турнир Лига на конференциите.

Още преди заминаването си за Гърция от "Лудогорец" изразиха оптимизъм и намерение да се надиграват с "Олимпиакос".

Според нападателя Кирил Десподов "Лудогорец" ще има своите шансове, защото "Олимпиакос" няма да играе толкова дефанзивно, колкото предишните съперници в Европа.

"Очаквам положителен резултат. Отборът ще е балансиран. Няма да се хвърляме безразсъдно в атака или да се защитаваме през цялото време. Ще играем рационално", коментира на пресконференция треньорът на "Лудогорец" Валдас Дамбраускас.

Според наставника съперникът е много качествен, но това допълнително мотивира неговите футболисти за предстоящия мач.

"Трябва да играем нашия футбол. Мачът няма да е лесен, ние не сме тук само за да присъстваме. Искаме положителен резултат и ще направим всичко възможно, за да го постигнем. Всеки играч трябва да е концентриран и да даде максимума от себе си", добави Дамбраускас.

Дневник