Българската състезателка по борба Тайбе Юсеин загуби полуфинала в категория до 62 кг. Тя отстъпи с 2:3 срещу японката Юкако Кавай.

В сряда световната шампионка от 2018 г. ще спори за бронзовия медал с победителката от репешажите.

Схватката започна много оспорвано, като и двете действаха предпазливо. Кавай предприе атака, на която Юсеин отговори много добре - защити се и контраатакува. Последва разглеждане на ситуацията и на българката беше дадена една точка. Малко след това тя спечели втора, след като съперничката ѝ получи предупреждение за пасивност.

Японката обаче взе предимство почти веднага след две точки накуп точно преди почивката. След това представителката на домакините също се защити успешно в секундите, дадени на Юсеин за атака.

"Близо бяхме, определено можеше и по-добре. Имаше една ситуация, в която можеше да искаме повече, но ни дадоха една точка. Японката не ни даде никакъв шанс, не се откри", каза треньорът на женския отбор на България Петър Касабов пред БНТ.

"Щом сме тук, нещата се получават. Няма как да сме както преди", добави специалистът на въпрос, свързан с продължителното възстановяване на Юсеин след контузия.

Денят започна отлично за българката, като тя първо победи с 4:1 срещу Лаис Нунеш от Бразилия, а след това за по-малко от минута спечели с технически туш срещу Болортуя Хурелхуу от Монголия.

До момента България има два медала от игрите в Токио. Антоанета Костадинова взе сребърно отличие във въздушния пистолет на 10 метра, а Стойка Кръстева осигури още едно отличие в бокса, като предстои участието ѝ в полуфиналите (тя ще срещне представителката на Япония Цукими Намики на 4 август.).

Дневник