Евелина Николова се класира за полуфиналите в категория до 57 кг в турнира по борба. В първото си участие на олимпийски игри тя постигна две победи.

Най-напред тя се наложи с 3:0 срещу полякинята Йовита Вжешин. След това българката стигна до 6:3 Анастасия Ничита от Молдова. Схватката беше много оспорвана, като Николова постигна обрат в края.

В полуфиналите тя ще спори с Ирина Курачкина от Беларус.

"Всичко протече по план, така го очаквах - не толкова драматично. Животът продължава, следобед има полуфинал и ще си покаже докъде може да стигне", каза треньорът на женския отбор по борба Петър Касабов пред БНТ.

Преди ден до полуфиналите стигна и Тайбе Юсеин (кат 62 кг), която загуби от японката Юкико Касай. Полуфиналите в категория до 57 кг започват в 12.15 ч., а след това ще е схватката на Юсеин за бронзовия медал.

Георги Вангелов загуби в четвъртфиналите в категория до 57 кг на турнира по свободна борба. Той започна с убедителна победа с 11:0 срещу алжиреца Абделхак Кербаш, но след това отстъпи с технически туш срещу азиатския първенец Кумар Рави от Индия.

Дневник