Представителката на България в борбата Евелина Николова претърпя тежка загуба в полуфиналите категория до 57 килограма с 0:11 от Ирина Курачкина с технически туш. Българката нямаше много шансове срещу 27-годишната представителка на Беларус. Курачкина е двукратна европейска шампионка.

Загубата лишава България от нов медал на олимпийските игри в Токио, като за Николова остава шанс да се бори за бронза в четвъртък.

За Николова това беше олимпийски дебют. В кариерата си тя има два бронзови медала от световни първенства (до 55 и 57 кг).

Курачкина взе ранно предимство с 2:0, след което в първата част нямаше много борба. Съперничката на Николова няколко пъти блокира опитите ѝ за атака.

Във втората част Николова опита да бъде по-агресивна, поемайки някои рискове, но Курачкина беше по-съсредоточена и трупаше точки. Тя поведе с 6:0, след което направи и изхвърляне за още четири точки, с което сложи и край на мача.

Крайният резултат беше оформен от неуспешно оспорване на българския щаб.

Междувременно представителят на България при мъжете Георги Вангелов беше изтеглен до репешаж в категория до 57 килограма от индиеца Кумар Рави. В четвъртък сутрин (около 5 часа българско време) Вангелов ще участва в мач срещу Оскар Едуардо Тигрерос Урбано от Колумбия, който може да го изпрати в среща за бронзовото отличие.

Около 15 часа днес Тайбе Юсеин излиза в мач за бронза в категория до 62 кг.

Дневник