Григор Димитров отпадна от турнира от категорията АТП 500 във Вашингтон. Българинът загуби с 2:6, 6:7 (4) срещу представящия се силно Иля Ивашка от Беларус в среща от втория кръг.

За Ивашка това беше 13-а победа в последните му 17 мача. От началото на сезона той се изкачи с 45 места в световната ранглиста и вече е 65-и.

Димитров започна направо от втория кръг, тъй като беше четвърти в схемата. За него това беше първо участие след "Уимбълдън", където загуби във втория кръг.

Ивашка спечели уверено първия сет, в който сервираше отлично и не остави никакви възможности за пробив, а сам проби Димитров два пъти.

Във втория процентите на тенисиста от Беларус бяха значително по-ниски, но въпреки това той беше състезателят, който стигаше до възможности за пробиви. Ивашка проби в началото и в десетия гейм сервираше за победата.

Едва тогава Димитров успя да се противопостави. Българинът най-напред спаси мачбол, а след това оползотвори втората си възможност за пробив и изравни. Мачът стигна до тайбрек, който беше решен от единствен минипробив, постигнат от Ивашка.

Третият в света Рафаел Надал започна с победа, като спечели с 6:2, 4:6 7:6 (1) срещу американеца Джак Сок.

Дневник