Лионел Меси ще е част от "Барселона" поне и през следващия сезон. Нападателят пристигна в града в сряда вечер след почивката със семейството си в Ибиса, за да подпише новия си договор.

Споразумението на аржентинеца с клуба е до 2026 г., когато футболистът ще е на 39 години.

И журналистът Фабрицио Романо, и каталунският "Мундо депортиво" твърдят, че всичко е готово и се чака единствено съобщението в сайта на "Барселона".

Преди година Меси официално уведоми клуба, че иска да си тръгне като свободен агент. Той изрази неодобрението си към управлението на тогавашния президент Хосеп Мария Бартомеу. Впоследствие Меси все пак остана, а поставеният под натиск Бартомеу подаде оставка.

След връщането на Жоан Лапорта като президент на "Барселона" очакванията бяха двамата с Меси да се разберат и аржентинецът да остане. Адвокатът няколко пъти даде знак, че разговорите вървят в желаната от привържениците посока.

На 1 юли Меси формално стана свободен агент, след като договорът му с "Барселона" изтече.

Медиите добавят като акцент, че "Барселона" очаква да получи 270 млн. евро след подписването на договора между Ла Лига и инвестиционния фонд CVC Capital Partners, което ще е от помощ за трансферната политика.

Дневник