Лионел Меси няма да остане в "Барселона", съобщиха каталунците. Новината идва изненадващо, след като по-рано днес авторитетни източници бяха убедени, че аржентинецът ще подпише с клуба за още пет сезона.

"Въпреки че има постигнато споразумение между Барселона и Лео Меси и с ясното намерение и двете страни да подпишат нов договор днес, той не може да бъде формализиран поради икономически и структурни пречки (правилата на Ла Лига). Изправен пред тази ситуация, Лионел Меси няма да продължи в "Барселона". И двете страни дълбоко съжаляват, че желанията както на играча, така и на клуба не могат да бъдат изпълнени".

"Барселона" иска да благодари с цялото си сърце на приноса на играча и му пожелава най-доброто в личния и професионалния живот", се казва в изявлението на каталунците.

Договорът на Меси изтече след края на миналия сезон, като цяло лято се очакваше нова сделка между него и каталунците да бъде обявена.

Подписът обаче стана невъзможен, заради новите правила, които Ла Лига прие с редуцирането на сумите за заплати.

Цялата кариера на Меси дотук премина в "Барселона", като аржентинецът направи дебют още през 2003 г. Той има 672 гола в 778 срещи и е абсолютен рекордьор за клуба.

Дневник