Мирела Демирева завърши 12-а в скока на височина на олимпийските игри в Токио. Българката, която взе сребро от игрите преди четири години, се справи със 193 см, но след това направи три неуспешни опита на 196 см.

Българката започна с грешка на 184 см, но се справи с височината. Тя преодоля уверено 189 см. Сребърната медалистка от Рио 2016 скочи от третия опит 193 см.

Демирева се насочи към 196 см, като в третия си скок се доближи до преодоляване на височината, но закачи летвата с крака си.

Състезателката в скока на височина стана единственият български спортист, стигнал финал в леката атлетика в Токио.

"Наистина опитах. Благодаря ви, че гледахте атлетика днес. Щастлива съм, че съм тук, не съм вдигала такива височини от 2019-а. Отново скачам и ще продължавам да скачам. Благодаря и съжалявам, ако съм разочаровала някого. Наистина опитах, oлимпиадата е невероятно изживяване", каза Демирева пред БНТ.

Това беше предпоследното състезание с българско участие в Токио. В неделя от 5.00 часа ансамбълът по художествена гимнастика ще спори за медалите във финала. Българките преодоляха квалификацията с най-висок резултат.

България спечели пет медала дотук в Токио 2020, като два от тях са златни - на Ивет Горанова в каратето и на Стойка Кръстева в бокса.

Дневник