През сълзи Лионел Меси потвърди, че напуска "Барселона". На емоционална пресконференция аржентинецът се сбогува с клуба, в който играе от 13-годишен.

"Това е много труден момент за мен, не бях подготвен. Миналата година бях убеден, че искам да си тръгна, но тази година исках да остана повече от всичко. Дадох всичко за този клуб от първия до последния ден. Никога не съм си мислел, че ще се сбогувам по този начин", бяха част от първите думи на Меси.

При излизането си на сцената аржентинецът се разплака, а впоследствие получи продължителни ръкопляскания след обръщението си. Той благодари на всички в "Барселона" и изрази желание да продължи да играе.

На въпрос дали ще продължи кариерата си в ПСЖ, Меси отговори: "ПСЖ е една възможност, да. В момента няма нищо потвърдено. Получих много обаждания след изявлението на "Барселона". Обсъждаме въпроса".

Той уточни, че скорошна снимка с футболисти на ПСЖ е съвпадение, като тя е направена по време на ваканция с негови приятели в Париж. "Те ми казаха: Ела в Париж, но беше просто шега", посочи Меси.

Дневник