"Ботев" (Пловдив) може да се бори за титлата в България, ако изгради силен отбор в продължение на години. Това каза собственикът на жълто-черните Антон Зингаревич на пресконференция в Пловдив, на която не беше разрешено присъствието на оператори и фоторепортери, предава Plovdiv Derby.

"Можем хипотетично да говорим за титли, но трябва да продължим прогреса. Считаме, че отборът може да бъде изграден в рамките на 5 трансферни прозореца. Това не означава, че ще спечелим титлата, а че ще бъдем конкурентни на най-добрите отбори в лигата", коментира Зингаревич.

Според него "Ботев" може да спечели титла или купа, но не е ясно колко време ще отнеме този процес.

"Минаха 7 месеца, откакто дойдохме в клуба. Доволен съм от прогреса, необходимо е обаче и време. За момента съм доволен от това, което виждам. Знаехме, че ще ни отнеме време да разберем спецификите на тази лига. Важно е да знаеш в каква среда ще работиш и да се подготвиш", добави руският бизнесмен.

По думите на Зингаревич той стои далеч от процеса по строеж на стадион "Христо Ботев". Първата фаза от него вече е в ход, като държавата осигури 25 млн. лева по време на третия кабинет на Бойко Борисов.

През април 2021 г. стана ясно, че със сумата от държавата ще бъдат завършени само две трибуни на съоръжението.

Дневник