Лионел Меси е футболист на ПСЖ - това обяви френският шампион малко преди полунощ със съобщение на официалния си сайт и снимка на аржентинската суперзвезда с екипа на парижани. Шесткратният носител на "Златната топка" позира на стадион "Парк де Пренс".

Договорът на Меси с ПСЖ е за две години. В сряда по обяд той ще даде и пресконференция.

"Нямам търпение да започна нова глава в моята кариера и тя ще бъде в Париж. Клубът и визията, която той има са в пълна хармония с моите амбиции", коментира Меси на сайта на парижани.

"Знам колко са талантливи играчите в ПСЖ и всички хора, които работят за този клуб. Нямам търпение да изляза на терена и да играя в новия си тим".

Президентът на парижани Насер Ал Хелайфи описа привличането на аржентинеца като сбъдната мечта за всички в клуба. "Добавянето на Лео към нашия отбор от световна класа затвърждава правилната посока, в която се движим".

"Радвам се, че той избра да продължи в Париж. Приветстваме цялото му семейство. Меси не скри желанието си да продължи да се развива и да печели трофеи, а неговите планове се припокриват с тези на клуба", коментира президентът на ПСЖ.


Меси напусна "Барселона" след 21 години в клуба. Раздялата стана факт след невъзможността за подписване на нов договор с каталунците заради новите ограничения в бюджета за заплати в Ла Лига.

На емоционална пресконференция Меси заяви, че не е искал да си тръгва и е направил всичко възможно, за да остане в "Барселона".

Дневник