С двубой на "Уиндзър парк" в Белфаст "Челси" и "Виляреал" ще дадат символично начало на сезона в европейския футбол. Победителите в Шампионска лига и Лига Европа от миналия сезон ще определят кой ще стане носител на първия трофей за сезон 2021-22.

Мачът за Суперкупата на Европа е тази вечер от 22 часа и ще бъде предаван по bTV Action.

"Челси" няма големи успехи за отличието, като загуби при последните си три участия - 2012, 2013 и 2019 г. Единствената суперкупа, която сините от Лондон спечелиха, е в дебюта им през 1998 г.

От своя страна "Виляреал", който през май шокира "Манчестър юнайтед" в зрелищен финал с дузпи, ще опита да се изравни със сънародниците си от "Атлетико" (Мадрид). "Дюшекчиите" са единственият отбор в последните 13 години, който печели суперкупата като носител на Лига Европа (2010, 2012, 2018).

"Трябва да намерим баланс между играчите, които пристигнаха рано и заслужават да започнат. Повечето от тях ще са титуляри. Имаме пет смени, но аз не съм привърженик на планираните промени. Трябва да мислим за всички сценарии, защото може да има продължения", каза треньорът на "Челси" Томас Тухел по темата, че част от неговите играчи започнаха по-късно подготовка.

Колегата му Унай Емери си пожела най-накрая да спечели Суперкупата на Европа. "Досега не съм печелил, надявам се да имам този шанс. Ще бъде труден мач срещу силен отбор, в началото на сезона винаги е малко по-сложно, на всеки тим му липсва ритъм", каза Емери.

Дневник