Арда" може да напусне първенството в Първа лига, заплаши президентът на клуба Петър Пешев. Реакцията му идва след решение за отлагане на двубоя на тима от Кърджали с "Лудогорец" от четвъртия кръг в шампионата.

По програма "Арда" трябва да приеме шампионите в неделя (15 август) от 21 часа, но при днешното публикуване на съдийските наряди за кръга двубоят не фигурира.

"Ако искат мачът ни с "Лудогорец" да бъде отложен, събираме Управителният съвет на "Арда", за да обмисляме напускане на първенството. Ние не искаме този мач да бъде отложен", коментира Пешев пред Спортал.

Той дава за пример предишния мач на тима му с ЦСКА, който беше отложен по желание на "Арда". "Изпратихме искане до БФС заради това, че имахме мач в европейските турнири, но ни казаха, че срещата може да се отложи, само ако и вторият клуб е съгласен. Тогава колегите от "Българска армия", които също имаха мач от евротурнирите, дадоха съгласие и срещата не се състоя", добави президентът на "Арда".

Преди около 10 дни от клуба от Кърджали съобщиха, че бизнесменът Румен Гайтански-Вълка ще се оттегли и ще спре да финансира "Арда". Това съобщи Стефан Пешев, който е партньор на Гайтански.

Към момента няма реакция от БФС нито официално решение за отлагането на срещата между "Арда" и "Лудогорец". Във вторник българският първенец отстрани "Олимпиакос" в третия предварителен кръг на Шампионската лига и се класира за плейофите в турнира и ще играе с "Малмьо".

Програмата на УЕФА за плейофите в Шампионската лига предвижда "Лудогорец" да гостува на шведския шампион на 18 август, сряда от 22 часа българско време. Това е близо 72 часа след планирания мач с "Арда".

Председателят на Спортно-техническата комисия (СТК) Неделчо Михайлов не отговаря на мобилния си телефон, след като беше потърсен от "Дневник".

Дневник