"Челси" подобри клубния си трансферен рекорд, като привлече за втори път Ромелу Лукаку за 115 милиона евро (97,5 млн. паунда). Белгиецът не искаше да напуска "Интер", с който стана шампион през миналия сезон.

Интересът на "Челси", безпаричието при "нерадзурите" и огромната заплата за тарана (над 350 хил. паунда седмично според британски медии) го накараха да премисли.

Лукаку (28 г.) подписа с "Челси" преди 10 години и беше на "Стамфорд Бридж" до 2014 г., когато премина в "Евертън". След това игра още в "Манчестър Юнайтед", след което замина за Милано през 2019 г.

  

Световните агенции изчислиха, че той е футболистът, за когото при тези трансфери са платени най-много пари - 341 млн. евро (290 млн. паунда). 

И вече е №2 в историята сред британските клубове - след Джак Грийлиш, за когото "Манчестър Сити" брои 100 млн паунда на "Астън Вила".

Лукаку заяви, че да първи път е дошъл в "Челси" като дете, а сега се завръща вече пораснал и с много повече опит. Бил е фен на лондонските "сини" от малък и сега ще опита да помогне на любимия си отбор да спечели още титли.

През миналия сезон деветката реализира 24 гола в 36 шампионатни мача за "Интер". Това е повече и от тримата централни нападатели на "Челси" за същия период. От тях Оливие Жиру вече премина в "Милан", а другите двама са Тимо Вернер и Тами Ейбрахам с общо 12 попадения.

Постът на голмайстор се считаше за единственото слабо място в "Челси", така Роман Абрамович удовлетвори желанието на треньора Томас Тухел, който вече спечели Шампионската лига и Суперкупата.

Клуб Z