Испанецът Роберто Баутиста Агут ще бъде съперник на Григор Димитров в първия кръг на "Мастърс" турнира в Синсинати (16-22 август). Българинът и 13-ият поставен са в горната половина на схемата, където водач е световният №2 Даниил Медведев.

Дотук в кариерата си Димитров е играл четири пъти с Баутиста Агут, като има три победи и една загуба. Последният им мач беше на "Мастърс" турнира в Париж през 2018 г., когато Димитров спечели в два сета.

Надпреварата в Синсинати е последен подгряващ турнир преди US Open. В американския град Димитров спечели титлата през 2017 г., а при последното си участие през 2019 г. загуби от Стан Вавринка на старта. При успех над Баутиста Агут Димитров може да срещне Александър Бублик от Казахстан или квалификант.

Вероятен съперник в трети кръг е Медведев.

"Винаги е забавно тук, мисля, че бях на 19, когато за първи път дойдох, вече съм на 30, а не съм пропуснал нито една година. Миналата година бе тежко, трябваше да сме в Ню Йорк. Винаги съм имал чудесни резултати тук, турнирът сега ще е много конкурентен", коментира Димитров преди началото на надпреварата.

Сезонът на твърди кортове не се развива добре за него. Той загуби на старта във Вашингтон и след това в Торонто. От началото на 2021 г. българинът е с баланс от 12 победи и 12 загуби, но треньорът му Данте Ботини обяви, че "предстоят по-добри дни".

Дневник