Манчестър юнайтед" започна по впечатляващ начин новия сезон във Висшата лига, след като разгроми "Лийдс" с 5:1 на своя "Олд трафорд". "Червените дяволи" направиха изключително силен мач пред своите фенове и дадоха заявка, че ще играят важна роля и през тази година.

Бруно Фернандеш беше над всички в срещата, като отбеляза хеттрик. Португалецът се разписа в 30-ата, 54-ата и 60-ата минута. Другите голове бяха дело на Мейсън Грийнууд в 52-ата и на Фред в 68-ата минута.

Голът за "Лийдс" отбеляза Люк Ейлинг в 48-ата минута. Попадението му беше много красиво, но то единствено мотивира "Юнайтед" да играе още по-силно след почивката.

Пол Погба също впечатли, асистирайки за четири от петте попадения в мача. Френският халф попаде за всички голове с изключение на третия на Фернандеш.

Преди двубоя беше представено и най-новото попълнение на "Юнайтед" Рафаел Варан. Централният бранител идва в клуба от "Реал" (Мадрид). Дебют за "червените дяволи" направи и Джейдън Санчо.

Срещата започна с добра игра на "Лийдс", като футболистите на Марсело Биелса впечатлиха в началото. Те създадоха проблеми на домакините, но два пъти Давид Де Хеа се намеси по отличен начин и спаси. За "червените дяволи" Грийууд и Фернандеш се отчетоха с по един пропуск.

В 30-ата минута Погба намери португалеца с хубаво подаване, а той без да се бави стреля, за да прати топката в мрежата.

Второто полувреме започна с натиск на "Лийдс" и изравнителен гол. Вкара го Ейлинг с бомбен шут от около 25 метра. Отговорът на домакините не закъсня и само четири минути по-късно те отново бяха напред в резултата.

Дневник

Грийнууд надбяга бранителите в бяло и стреля с левия крак, пращайки топката в мрежата - 2:1.

В 54-ата минута падна и трети гол, като го вкара Фернандеш с шут с левия крак след нова асистенция на Погба. Ейлинг изби топката, но технологията на голлинията отчете, че тя е минала зад нея с пълния си обем.


Изоставайки с 1:3 играчите на "Лийдс" вече не действаха толкова агресивно и "Юнайтед" успя да вкара още голове.