"Левски" взе първа победа за сезона и прекъсна серията си от три поредни загуби, след като надви "Царско село" с 3:1 в мач от четвъртия кръг на Първа лига. Сините губеха до 58-ата минута, но успяха да обърнат, за да си гарантират трите точки.

Победата е първа за "Левски" на стадиона му "Георги Аспарухов" от месец май.

Васил Шопов изведе гостите от "Царско село" напред в 28-ата минута. Той се разписа след удар по диагонала и грешка в защитата на сините.

След паузата домакините увелчиха агресията, подходиха по-настъпателно и "Царско село" започна да греши. Борислав Цонев изравни в 58-ата минута, когато защитата на гостите сбърка два пъти за няколко секунди, а атакуващият халф вкара от около 10 метра.

Само пет минути по-късно Цонев асистира на Мартин Петков, който вкара с хубав удар с десния крак, за да обърне резултата в полза на "Левски".

Крайният резултат оформи Андриан Краев в добавеното време на двубоя. Той се разписа по изключително красив начин, прехвърляйки вратаря на "Царско село".

Освен четирите гола срещата беше изпълнена на моменти с груби изпълнения от двата тима, както и много нерви. Често футболисти или щабовете на отборите имаха претенции към рефера Драгомир Драганов.

Дневник