Със силна игра, агресия и ефективност "Тотнъм" победи "Манчестър сити" с 1:0 в дербито от първия кръг във Висшата лига. "Шпорите" се наложиха на своя стадион в Лондон над шампионите с гол на Хюн Мин Сон, който падна в 55-ата минута.

Срещата беше дебют за новия мениджър на "Тотнъм" Нуно Еспирито Санто.

Победата дойде по още по-впечатляващ начин, тъй като звездата на "Тотнъм" Хари Кейн не попадна в групата. Нападателят е свързван с трансфер в "Манчестър сити" от началото на лятото.

Съставът от Северен Лондон затвърди и тенденцията да играе успешно срещу "Сити". "Шпорите" спечелиха за четвърти пореден път като домакин срещу "гражданите".

Мениджърът на шампионите Пеп Гуардиола остави на резервната скамейка някои от основните си играчи: Кевин Де Бройне, Джон Стоунс, Бернардо Силва и Кайл Уокър. Титуляр беше новото попълнение Джак Грийлиш.

Първите 15 минути за "гражданите" бяха силни, но след тях "Тотнъм" се ориентира и ограничи съперника си. До почивката точни удари в срещата нямаше, но "шпорите" показаха, че са опасни на контраатака.

През второто полувреме "Сити" продължи да контролира по-трайно топката, но това не водеше до толкова опасности. "Тотнъм" увеличи агресията в средата на терена и започна да печели по-често топката, след което да я пренася бързо в атака. Именно при такава ситуация в 55-ата минута Сон откри.


Той получи пас на дясното крило, влезе навътре и с плътен шут изненада Едерсон - 1:0.

"Шпорите" бяха много опасни в атака с постоянното движение на Сон и Стивън Бергвайн. За сметка на това "Сити" се активизира в последните 20 минути, но нямаше чисто голове положение въпреки четирите точни удара.

Дори влизането в края на Де Бройне не донесе търсения ефект за "гражданите".

Дневник