Барселона" започна с победа новия сезон, който бележи началото и на ерата след Лионел Меси. На своя "Камп ноу" каталунците се наложиха с 4:2 над "Реал сосиедад", като можеха да победят и по-убедително, но в края допуснаха лек срив.

Мартин Брайтвайт вкара два гола и се отчете с една асистенция, а другите голове бяха дело на Жерар Пике и Сержи Роберто. Новото попълнение Мемфис Депай направи дебют, като асистира за първото попадение в срещата.

Каталунците направиха добра първа част, в която играха с настроение и вкараха два гола. Жерар Пике се разписа с глава след хубаво центриране от пряк свободен удар на Мемфис Депай в 19-ата минута.

В добавеното време на първата част Брайтвайт вкара след асистенция на Френки Де Йонг и меко центриране, което улесни задачата на нападателя.

След паузата "Барселона" продължи да действа добре и стигна до трети гол, като негов автор отново стана Брайтвайт в 59-ата минута.


Комфортният аванс обаче доведе до отпускане в редиците на домакините, които в последните 10 минути вече действаха по-лежерно, а това даде шанс на гостите от Сан Себастиан. Резервата Лобете се разписа в 82-ата минута, а капитанът на "Сосиедад" Микел Оярсабал направи резултата 2:3 с прекрасно изпълнение от фаул пет минути преди края.

Все пак "Барселона" успя да затвори срещата с гол на Сержи Роберто в първата минута на добавеното време.

В друг мач по-рано днес шампионът "Атлетико" (Мадрид) започна защитата на титлата си с победа. "Дюшекчиите" надвиха "Селта" с 2:1 като гост с два гола на Анхел Кореа, а за тима от Виго точен беше Яко Аспас.

В края на мача имаше и два червени картона заради сбиване.

Дневник