Състезателката от ансамбъла по художествена гимнастика Мадлен Радуканова е играла с контузия на олимпиадата в Токио. "Едва след като олимпиадата приключи, всички разбраха, че Мадлен е играла в Токио със стрес фрактура на глезена", съобщиха от Българска федерация по художествена гимнастика (БФХГ).

На игрите в Токио българският ансамбъл спечели исторически златен медал, побеждавайки състезателките на Руския олимпийски комитет (РОК).

"В Токио това знаеха само треньорите и д-р Мариан Добрев, който внимателно следеше всичко, прилагаше болкоуспокоящи, за да може отборът да играе в титулярния си състав. След преглед, който и бе направен след като момичетата се прибраха в София, кракът и е обездвижен с ботуш, с който Мадлен ще бъде следващите три седмици", добавят от БФХГ.

Едва след това ще се преценява как да продължи възстановяването на 21-годишната гимнастичка и кога ще може да започне тренировки.

Ансамбълът по художествена гимнастика ще участва за последен път в настоящия си състав Радуканова, Симона Дянкова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова на световното първенство в края на октомври. Състезателките обявиха, че се оттеглят след това.

Дневник