ЦСКА-София падна с 0:2 от чешкия "Виктория" (Пилзен) в първия плейоф за груповата фаза на новия турнир Лига на конференциите. Така тимът на Стойчо Младенов има трудна задача за реванша идния четвъртък на ст. "Васил Левски".

Пасивът и на двата ни представителя в евротурнирите е два гола - снощи и "Лудогорец" отстъпи с 0:2, но пред шведския "Малмьо".

Това е първа загуба на ЦСКА-София със Стойчо Младенов.
 

Милан Хавел откри в 11-ата минута - голът бе от засада и ако имаше ВАР, най-вероятно щеше да бъде отменен. Малко след това Вилдсхут от тима на "червените" (и днес бяха в черно) удари греда, като след това топката премина успоредно на голлинията.

В 72-ата Джон Мускера направи аванса на "Виктория" доста добър, а чехите също удариха греда - в 79-ата. Бяха близо и до трето попадение в заключителните минути.

Слабо представяне за ЦСКА-София. Сега отборът трябва да повтори домакинското си представянето срещу "Осиек", ако иска да си осигури европейски гастроли поне до зимата. Ако не заличи пасива, отпада.
 

ЦСКА-София започна срещата доста боязливо, което е странно, като се има предвид, че уелският ТНС вкара цели пет попадения на "Виктория" в двата мача от предишната фаза. И отпадна с дузпи.

Тимът от Пилзен натисна, залагайки на агресия, преса и единоборства. Това даде предимство в 11-ата минута. Нататък гостите поизравниха играта. Освен опита на Вилдсхут, Греъм Кери също стреля към вратата на домакините.

До края на полувремето срещата вървеше без големи опасности пред двете врати.

Равностойно вървеше и втората част, остана впечатлението, че "Виктория" пази този резултат, но пък ЦСКА-София не направи почти нищо запомнящо се в атака. Чешкият състав обаче се възползва от колективна груба грешка в отбраната на "червените" и Мускера удвои. Пак той разтресе рамката малко след това.

И това бе всичко, в последните минути "Виктория" още няколко пъти създаде напрежение пред Бусато, който в последните секунди се намеси при свободен удар.

ClubZ